O nas

Fundacja medycyny prenatalnej powstała, ponieważ dwójka lekarzy, mama i tata, Nicole i Kuba, doświadczyli najtrudniejszych sytuacji w położnictwie jakie istnieją - poronienia, porodu martwego dziecka i porodu przedwczesnego.

Za każdym razem dali sobie radę, bo mieli siebie. Ale za każdym razem dojrzewała w nich myśl, że dla takich jak oni powinna być instytucja pomocy.

Zbierali w sobie siłę i stworzyli fundację o imieniu ich zmarłego synka. Fundację, która ma nie tylko pomagać rodzinom w sytuacjach w jakich byli oni sami, ale fundację, która ma próbować takim sytuacjom zapobiec poprzez podnoszenie jakości opieki prenatalnej w Polsce. A tym, którzy stracili upragnioną ciążę ma głośno dać znać – TO NIE TWOJA WINA. Natura jest nieidealna, nie każda ciąża będzie skutkowała porodem zdrowego dziecka. Bez względu na to czy dowiesz się w ciąży, że Twoje dziecko jest chore, czy stracisz ciążę, my chcemy Ci pomóc. Chcemy ci pomóc, bo wiemy co czujesz.

Dane fundacji

Marokańska 4H, 03-977 Warszawa