JAK POMAGAMY

Nasza pomoc

Zapewniamy pomoc psychologiczną, prawną i diagnostyczną w trudnych sytuacjach okołoporodowych. Prowadzimy także szkolenia dla personelu medycznego i placówek medycznych, pracodawców i firm. Bardzo ważna jest dla nas też działalność edukacyjna i projekty społeczne.

Wybierz zakres w jakim możemy Ci pomóc

Wsparcie
psychologiczne

Kierujemy do osób, które doświadczyły poronienia, martwego urodzenia lub znajdują się w innej, trudnej sytuacji okołoporodowej.

Wsparcie
prawne

Udzielamy porad prawnych w zakresie uprawnień, jakie przysługują m.in. po poronieniu, martwym urodzeniu.

Mobilny
Gabinet

Organizujemy akcje profilaktyczne ogólnodostępne, dla firm i organizacji.

Diagnostyka

Umożliwiamy skorzystanie z bezpłatnej diagnostyki kobietom w trudnych sytuacjach okołoporodowych.

Szkolenia dla kadry medycznej i firm

Wspieramy personel medyczny i placówki medyczne oraz firmy – prowadząc szkolenia psychologiczne i prawne.

Edukacja

Naszym celem jest łamanie społecznego tabu i kampanie edukacyjne.

O NASZEJ POMOCY

Kilka słów od naszych podopiecznych

„Pamiętam ten strach, niepewność i brak wiedzy co dalej, ale to dzięki Wam wszystko się zmieniło. Pilna wizyta diagnostyczna, lekarz - anioł, który wszystko wyjaśnił, ustalił plan leczenia i zaopiekował się moją ciążą. Dzisiaj tulę moja Helenkę i dziękuję, że znalazłam Waszą Fundację. Uratowaliście nas.”

Ola, mama Helenki

„Chciałabym serdecznie podziękować Państwu za to, co zrobiliście i robicie dla mnie i mojego syna. Nie wiedziałam, gdzie się udać, od czego zacząć, a Fundacja pokierowała nas i umówiła na wizyty do ortopedy i logopedy. Dzięki Fundacji Ernesta i zaleconym ćwiczeniom mój synek zaczyna pełzać. Macie wielkie serca! Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc.”

Natalia, mama Filipka

„Dzięki Wam zrozumiałam, że nie muszę odbierać sobie tych zaledwie kilku szczęśliwych wspomnień. #toteżja. 11 tydzień, to wtedy serce naszego maluszka przestało bić. Przytulam każdą z nas – mamę po stracie i łączę się z Wami w cierpieniu. Dziękuję za rozmowę, po której poczułam się wysłuchana i zrozumiana.”

Gosia

„Gdy zobaczyłam upragnione dwie kreski nie mogłam złapać oddechu. Wreszcie. Po tylu latach starań, udało się. Zapłakana w euforii pobiegłam powiedzieć Damianowi. W jego oczach też pojawiły się łzy szczęścia. Szczęścia, które trwało tak krótko… Nie zdążyliśmy usłyszeć bicia serca, ale dziś wiem, że to nie moja wina, wiem, że nie jestem sama. Jestem jedną z 40 tysięcy i dziękuję Wam Fundacjo Ernesta, że pomogliście nam przejść przez ten najtrudniejszy czas w naszym życiu…”

Alicja #ToTeżJa