Jak to jest, gdy bliska nam osoba doświadcza straty?

Zapraszamy Was do wysłuchania poruszającej rozmowy z Małgorzatą Sochacką, prezes Fundacji Ernesta, która jest również bratową Nicole Sochacki-Wójcickiej Mamaginekolog oraz z Eweliną Dogońską, przyjaciółką Nicole.

Fundacja Medycyny Prenatalnej powstała, ponieważ dwójka lekarzy, mama i tata, Nicole i Kuba, doświadczyli najtrudniejszych sytuacji w położnictwie jakie istnieją – poronienia, porodu martwego dziecka i porodu przedwczesnego. Za każdym razem dali sobie radę, bo mieli siebie. Jednocześnie od tych trudnych momentów dojrzewała w nich myśl, że osobom takim jak oni, powinna być dedykowana instytucja pomocy. Zbierali w sobie siły i stworzyli fundację o imieniu ich zmarłego synka – Ernesta.

Gosia i Ewelina zgodziły się wrócić do tego bardzo trudnego czasu i w rozmowie podzieliły się swoimi doświadczeniami – odpowiadając na pytanie: jak to jest, gdy bliska nam osoba doświadcza straty?

Pamiętajcie, że jesteśmy tu dla Was – jeśli Wasi bliscy znaleźli się w trudnej sytuacji okołoporodowej i potrzebujecie wsparcia lub chcielibyście poprosić o wskazówki, jak możecie im pomóc, co powiedzieć, czego nie mówić – zgłoście się do nas.